Oczywiscie ze jest możliwe . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego gdzie uwzględniasz pełna aktywność http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest budowa masy mięśniowej to musisz zrobić nadwyżkę kaloryczna ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła [...]
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego bo my nie wiemy ile Ty potrzebujesz kalorii żeby mieć nadwyżkę kaloryczna http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Witaj, Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
[...] dziennie. No i nabiał nie jest dobrym źródłem białka. Jajka, mięcho, ryby (mrożone lub świeże, te z puszki ograniczamy do 1-2razy na tydzień), strączki to powinny być Twoje źródła białka. Jak masz rybę z puszki to lepiej w sosie własnym/wodzie niż w oleju - nie wiadomo co to za olej i najlepszej jakości zapewne on też nie jest. Podziel sobie [...]
[...] powinien zawierać białka, tłuszcze i węglowodany. W spisie linków który Ci podesłałam są artykuły w których masz wymienione rodzaje pokarmów które jemy żeby zapewnić sobie źródła białka, węgli i tłuszczu. Na sam początek zapewne wystarczy ze wyeliminujesz wszystkie fast foody i przetworzone jedzenie a będziesz jadła zgodnie z zasadami [...]
Zacznij od ponownego wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Wyjdzie Ci zero kaloryczne , na którym sobie odpoczniesz z tydzień a potem Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w [...]
http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
Tutaj masz wszystko Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Tutaj masz wszystko : Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Zostawiasz kaloryczność która wyliczyłeś ze wzoru - to jest Twoje zero kaloryczne http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - [...]
Diet tu nie układamy, a jedynie poprawiamy twórczość własną. Jeżeli chcesz by ktoś zrobił to za Ciebie, musisz liczyć się z płatnymi usługami - trenerzy/dietetycy udzielający się na sfd– większość moderatorów(kontakty w podpisach), jednak żaden z nas nie bierze raczej 500zł , lub płatna, ekonomiczna usługa potreningu.pl. Jak nie chcesz płacić, to [...]
Diet tu nie rozpisujemy, a jedynie poprawiamy twórczość własną, także jak mamy Ci pomóc to zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. [...]
Proponuje zacząć od początku http://www.sfd.pl/temat523670 - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2 http://www.sfd.pl/temat315296 - Dieta - ułóż sam/a http://www.sfd.pl/temat398329 - Komponowanie posiłków i znaczenie odpoczynku (szerzej niż w innych tematach) http://www.sfd.pl/Ilość_posiłków-t237159-s0.html [...]
1 POSIŁEK -130 g owsianki ( już ugotowanej, sypkiej to wychodzi jakieś 35g ) -300 ml mleka -15 ml oliwy z oliwek PODAJE SIE ILOSC PRZED OBROBKA.35 TO STANOWCZO ZA MALO DODAJ ZRODLA BIALKA (NP.JAJA,MIESO) DAJ WARZYWA 2 POSIŁEK ( w szkole ) -4 kromki chleba pszennego + 30 g polędwicy. DODAJ TLUSZCZE (MASLO-JESLI MASZ ZA MALO NASYCONYCH,OLIWA CZY COS [...]
Ja tam widzialem wiecej poprawek: 1 POSIŁEK -130 g owsianki ( już ugotowanej, sypkiej to wychodzi jakieś 35g ) -300 ml mleka -15 ml oliwy z oliwek PODAJE SIE ILOSC PRZED OBROBKA.35 TO STANOWCZO ZA MALO DODAJ ZRODLA BIALKA (NP.JAJA,MIESO) DAJ WARZYWA 2 POSIŁEK ( w szkole ) -4 kromki chleba pszennego + 30 g polędwicy. DODAJ TLUSZCZE [...]
Mateo 1983, tylko co wywalić żeby zmniejszyć ilość białka tzn. z którego posiłku i co wywalić? W 2 śniadaniu konkretnego źródła białka brak, jedynie w chlebie będzie pewnie z 40g sera. Tłuszczów mam około 30% tylko tego słonecznika raczej nie przesune na śniadanie bo ledwo się wyrabiam ze zjedzeniem tego co już mam na czas a wieczorem nie jestem [...]
Są jeszcze inne źródła białka. Jeśli nie ma co innego to niech będzie już ten twaróg. Kurczaka zwiększ jeżeli masz braki białka w diecie. Jeżeli nie to zwiększaj tłuszcze/węgle.
http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.